Μια ιστορία θέλησης και αγάπης: Ασυνόδευτος πρόσφυγας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Muay Thai

Ο Ματζίντ Αχμαντί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Muay Thai που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας.

Ωστόσο η ιστορία του είναι διαφορετική, άξια αναφοράς, μια ιστορία θέλησης και αγάπης για το άθλημα του muay thai, το ευ αγωνίζεσθαι και όλες τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑΔραση», ο Ματζίντ είναι «ένα παιδί από το Αφγανιστάν που έφτασε στη Λέσβο μόνο του, ως ασυνόδευτος ανήλικος και έμεινε στις άθλιες συνθήκες του καταυλισμού της Μόριας για σχεδόν ένα χρόνο».

H «ΜΕΤΑΔραση», μέσω της ανακοίνωσής της, αφηγήθηκε τη σύντομη ιστορία του Ματζίντ, ο οποίος από το Αφγανιστάν βρέθηκε στο camp της Μόριας και από εκεί στο κέντρο της Αθήνας

Οι εθελοντικές δράσεις, ο ρόλος της φιλοξενίας και τα όνειρα για μια μεγάλη καριέρα στο muay thai.

O Ματζίντ Αχμαντί
O Ματζίντ Αχμαντί

Η ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΜΕΤΑΔραση» για την ιστορία του νεαρού πρόσφυγα

«Με μεγάλη υπερηφάνεια θαυμάσαμε τον Ματζίντ στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μουάι-Τάι 2020, όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών.

Ένα παιδί από το Αφγανιστάν που έφτασε στη Λέσβο μόνο του, ως ασυνόδευτος ανήλικος και έμεινε στις άθλιες συνθήκες του καταυλισμού της Μόριας για σχεδόν ένα χρόνο.

Ένα ευγενικό παιδί, γεμάτο θέληση για μάθηση και προκοπή που ήδη στη Λέσβο παρακολουθούσε μαθήματα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΜΕΤΑδρασης. Ένας νεαρός πια, που διακρίνεται για τη μετριοφροσύνη και το Ήθος του.

Βασικά συστατικά για έναν άξιο αθλητή! Στην Αθήνα, ξεκίνησε το αγαπημένο του άθλημα στα Εξάρχεια, όπου η εξαιρετική ομάδα White Tiger Muay Thai Camp τον «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή και τον στηρίζει στην προσπάθειά του.

Και όταν πια έκλεισε τα 18 και βρέθηκε για μια ακόμα φορά κοντά στην αστεγία, εντάχθηκε στο «Σπίτι» που λειτουργεί η ΜΕΤΑδραση για τα ασυνόδευτα παιδιά που έχουν πλέον ενηλικιωθεί.

Και έτσι συνέχισε το σχολείο, την προπόνησή του, αλλά και τα μαθήματά στη ΜΕΤΑδραση. Βρίσκει ακόμα και τώρα τον χρόνο για να βοηθάει εθελοντικά, κάνοντας μαθήματα της πολεμικής τέχνης που τόσο καλά γνωρίζει σε μικρά παιδιά!

Μετά τη γλυκιά κούραση της νίκης, γυρνώντας πια στο Σπίτι δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια από τα υπόλοιπα παιδιά και όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια, γιορτάσαμε την εξαιρετική αυτή διάκριση. Η συγκίνηση μεγάλη! Το όνειρο του Ματζίντ είναι να γίνει ο καλύτερος αθλητής Μουάι-Τάι στον κόσμο.

Όμως στο όνειρο αυτό υπάρχουν δεκάδες εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες για να μπορέσει μια μέρα να αγωνιστεί εκτός Ελλάδος, ευχόμαστε με τα ελληνικά χρώματα.

Το όνειρο του Ματζίντ είναι και δικό μας όνειρο και μαζί θα το προσπαθήσουμε, όπως θα προσπαθήσουμε και για τα όνειρα των δεκάδων ταλαντούχων ασυνόδευτων παιδιών που δυστυχώς στην χώρα μας δεν αξιοποιούνται.

Φωτεινή εξαίρεση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουάι-Τάι, τον οποίο ευχαριστήσαμε για τη στήριξή του στα ασυνόδευτα παιδιά και τους νεαρούς πρόσφυγες.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο του Ματζίντ και τον βοήθησαν και σήμερα νιώθουν περήφανοι όπως και εμείς. Συγχαρητήρια Ματζίντ και καλή επιτυχία στους αγώνες κυπέλου Ελλάδας στο Λουτράκι!».

Διαβάστε επίσης στο FIGHT.GR


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ