Κορωνοϊός: Καμπανάκι Σωτήρη Τσιόδρα για τα αθλήματα που απαιτούν επαφή -Η αναφορά για «περιορισμό»

Η Ελλάδα ξεπέρασε την Τρίτη (27/10) το φράγμα των 1000 κρουσμάτων και στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό βρέθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για περιστατικά που έχουν σχέση και μετάδοση με τα contact sports, στα οποία ανήκουν και τα μαχητικά αθλήματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να δούμε μήπως χρειαστεί και αυτά σε κάποια φάση ενδεχομένως χειρότερη να περιοριστούν».

«Βλέπουμε περιστατικά που έχουν σχέση και μετάδοση με αθλητικά γεγονότα, τα contact sports, τα σπορ που απαιτούν επαφή. Εκεί χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Εκεί χρειάζεται ο ολιγοσυμπτωματικός όπως τον λέω εγώ, αυτός που έχει λίγα συμπτώματα να μην πάει στην προπόνηση, να μην πάει στον αγώνα. Να προσέξει», τόνισε ο αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Να δούμε μήπως χρειαστεί και αυτά σε κάποια φάση ενδεχομένως χειρότερη να περιοριστούν ή να περιοριστούν πιο γρήγορα. Τέτοιου είδους πραγματάκια, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν σε κοινωνικό επίπεδο γενικότερα την αποφυγή της διασποράς και της μεγάλης μετά επέκτασης της νόσου», συνέχισε.

«Γιατί με μαθηματική ακρίβεια, το ξέρουμε, σε δυο με τρεις εβδομάδες αυτή η τεράστια διασπορά στους νέους που βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη μέρη, μεταδίδεται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Και εκεί είναι η αρχή στο πρόβλημα. Άρα και εδώ που βγαίνουμε σήμερα μαζί σας και είμαστε κοντά σας και το δηλώνουμε ότι είμαστε κοντά σας, είναι και αυτός ο λόγος. Είναι να πούμε ότι έχουμε δύο εβδομάδες μπροστά μας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης στο FIGHT.GR


Kambosos Vs. Shelby και Hall Vs. Silva ζωντανά στην Cosmote TV -Οι ώρες μετάδοσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ