Γιατί ο κορωνοϊός «σκοτώνει» τα μαχητικά αθλήματα -Χρειάζεται άμεσα πλαίσιο λειτουργίας των σχολών

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση, παγκοσμίως, κατάσταση.

Τα πάντα έχουν μπει σε ένα μεγάλο «Pause»… Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, η οικονομία δοκιμάζεται και μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα, μέχρι να έρθει το λυτρωτικό για όλους εμβόλιο… Αλλά… Υπάρχει και ένα μεγάλο «αλλά» σε όλα αυτά που έχει να κάνει αφενός με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και αφετέρου με τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες θέλουν τις σχολές και τα γυμναστήρια να ανοίγουν ξανά από τις 14-15 Δεκεμβρίου. Αυτό φτάνει; Θα λέγαμε πως όχι! Από την πρώτη ημέρα της έναρξης της πανδημίας στη χώρα μας, η πληροφόρηση προπονητών, δασκάλων και αθλητών ήταν ελλιπής.

Κι αν θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πατήστε στο Google «πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια». Πατήστε «ερασιτεχνικός αθλητισμός», πατήστε «σχολές πυγμαχίας» κλπ… Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό καθώς, στην πλειονότητα τους, οι αναζητήσεις βγάζουν αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου.

Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα πλαίσιο λειτουργίας των σχολών που έχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές με υγειονομικά πρωτόκολλα ικανά να κρατήσουν ζωντανά τα μαχητικά αθλήματα.

Η προετοιμασία για έναν αγώνα δεν έχει να κάνει με τρέξιμο μιας εβδομάδας και ζέσταμα μίας ώρας. Οι αθλητές στην πυγμαχία, το kickboxing, το Muay Thai, το Karate, την Πάλη, το MMA, το grappling κλπ προετοιμάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για έναν αγώνα ή μία διοργάνωση. Πολλές φορές -στην Ελλάδα- βάζουν χρήματα και από την τσέπη τους για να παίξουν σε ένα Πανελλήνιο Πυγμαχίας ή για να κάνουν μια σωστή προετοιμασία.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μάθουν το πλάνο μέχρι το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα, γιατί αν τα εμβόλια έρθουν τον Ιανουάριο, τα αντισώματα δημιουργηθούν τον Ιούλιο και μέχρι τότε πηγαίνουμε σε μία κατάσταση… ακορντεόν με άνοιγμα και κλείσιμο της οικονομίας η «καταστροφή» δεν θα μείνει στο 2020 αλλά θα αγγίξει και το 2021.

Δοκιμάζεται και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Όσον αφορά τους ερασιτέχνες αθλητές, μπορεί η τελευταία έρευνα της ΕΕ σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων σε δραστηριότητες σωματική άσκησης να μην μας αφήνει ικανοποιημένους, ωστόσο είναι πλέον σαφές πως η εξάπλωση του κορωνοϊού επηρεάζει κάθε μορφής ενασχόληση.

Η έλλειψη της αθλητικής δραστηριότητας συνεπάγεται με μειωμένη φυσική κατάσταση, αδύναμο ανοσοποιητικό, έλλειψη κοινωνικοποίησης και μειωμένη διαχειριστική ικανότητα της παρούσας κατάστασης

Διαβάστε επίσης στο FIGHT.GR


Πώς και πότε θα ανοίξουν σχολές και γυμναστήρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ