Αυτή είναι η «απόφαση» του Sherdog για το stoppage στο Μουμτζής-Τσελαρίδης

Τα τελευταία 24ωρα οι fans των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα έζησαν το… δράμα του αγώνα Μουμτζής Vs. Τσελαρίδης που διεξήχθη στο MMA QUEST 7 της Λαμίας.

Για όσους ζουν κάτω από ένα… βράχο και δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ο Μουμτζής κέρδισε με TKO, ωστόσο η πλευρά του αντιπάλου του παραπονέθηκε για early stoppage από τον διαιτητή Κλέαρχο Παυλάτο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο προπονητής του Σπάρτακου, Κώστας Κωτσιάτζης ζήτησε από το promotion τα βίντεο του αγώνα από όλες τις κάμερες με σκοπό αυτά να σταλθούν στους αρχιδιαιτητές της IMMAF και στην επίσημη επιτροπή του Sherdog, όπερ και εγένετο.

Το FIGHT επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Sherdog στην Ελλάδα, Βασίλη Νικολακόπουλο και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Ο «Nord», ο οποίος μας έκανε γνωστο ότι έχει ενημερώσει και τις δύο πλευρές, ξεκαθάρισε ότι το stoppage φαίνεται πρόωρο, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν γίνεται να αλλάξει.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Νικολακόπουλου:

Πριν μερικές μέρες, όπως σας είχα πει, έστειλα το βίντεο του αγώνα Μουμτζη-Τσελαρίδη στο Sherdog. Ο σκοπός ήταν να πάρουμε μια αντικειμενική άποψή για την έκβαση του αγώνα από ανθρώπους που ασχολούνται με το sport κάπου στα 30 χρόνια. Είχα πει τότε κιόλας ότι αυτό μόνο θα πάρουμε: Μία ΑΠΟΨΗ.

1. Η απάντηση που πήρα πίσω ήταν απλή και ξεκάθαρη: Ναι, φαίνεται σαν early stoppage.

2. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή αποτελέσματος σε no contest ΓΙΑΤΙ δεν υπήρξε παραβίαση των κανόνων. Ο διαιτητής έκρινε τη δεδομένη στιγμή ότι ο αθλητής δεν ήταν σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του και σταμάτησε το παιχνίδι. Το έχουμε δει να γίνεται σε πολλές περιπτώσεις στο UFC και ποτέ δεν αλλαξε αποτέλεσμα.

Αν υπήρχε λάθος στην εφαρμογή των κανονισμών τότε ναι, θα είχε βάση η ένσταση. Τώρα όμως όχι. Συνεπώς το αποτέλεσμα μένει ως έχει.

Όπως όλα δείχνουν η ιστορία αυτή φτάνει στο τέλος της και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μία ρεβάνς, για να μάθουμε κι επίσημα ποιος είναι ο κορυφαίος αθλητής στην κατηγορία.

Διαβάστε επίσης στο FIGHT.GR


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ