Στοίχημα στο UFC: Πώς να ποντάρεις στο MMA -Ο απόλυτος οδηγός

Το στοίχημα στο UFC έχει διαδοθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα μετά την προβολή που πήρε το άθλημα του MMA από τον Conor McGregor και την κόντρα του με τον Khabib Nurmagomedov.

Οι κατηγορίες παικτών που παίζουν στοίχημα στο UFC είναι τρεις. Υπάρχει η κατηγορία παικτών που τους αρέσει το στοίχημα και προσπαθούν να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν για έναν αγώνα UFC, ώστε να ποντάρουν σε αυτόν.

Υπάρχει η κατηγορία παικτών που τους αρέσει το MMA και προσπαθούν να μάθουν τα μυστικά του στοιχήματος ώστε να μπορούν να κάνουν το σωστό ποντάρισμα.

Και τέλος, υπάρχει η κατηγορία παικτών που γνωρίζουν και από στοίχημα και από MMA (και κατά συνέπεια UFC) και διασκεδάζουν βλέποντας και ποντάροντας ταυτόχρονα.

Μέσα από το FIGHT θα προσπαθήσουμε -αρχικά- να σας παρουσιάσουμε τις αγορές αλλά και τα μυστικά του στοιχήματος στο UFC και μετέπειτα με εβδομαδιαία στήλη στην κατηγορία UFC ΒΕΤ θα υπάρχει η ανάλογη ανάλυση για την εκάστοτε κάρτα, με φαβορί, ευκαιρίες, αλλά και παιχνίδια που πρέπει κάποιος να προσέξει προτού ποντάρει σε αυτά.

Παρά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε από το UFC 1 το 1993 και στο UFC 229 έφτασε στο σημείο να καταρρίψει πολλά ρεκόρ που είχαμε δει μόνο σε αγώνες box, οι στοιχηματικές δεν έχουν ακόμα μεγάλη εμπειρία σε όλες τις αγορές που προσφέρονται, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αρκετές ευκαιρίες στους παίκτες που γνωρίζουν.

Στοίχημα στο UFC: Οι βασικές αγορές

Στο UFC προστίθενται συνεχώς νέες αγορές, ωστόσο πάμε να ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Στοίχημα UFC: Νικητής αγώνα


Η πιο απλή αγορά σε έναν αγώνα UFC. Στη συγκεκριμένη αγορά, το μόνο που έχει να κάνει ο παίκτης είναι να ποντάρει τον νικητή του αγώνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ακραίο φαβορί του 1.20 θα κερδίσει τη μάχη, ωστόσο επειδή μιλάμε για πολεμικές τέχνες, στις οποίες ένα χτύπημα μπορεί να στείλει για… ύπνο ακόμα και το απόλυτο φαβορί, οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι και προσεκτικοί, γνωρίζοντας τις συνθήκες του αγώνα και τη φόρμα των αθλητών.

Στοίχημα UFC: Over/Under σε γύρους


Για να ποντάρει κανείς στο UFC, όπως και σε κάθε άθλημα, πρέπει να ξέρει τους κανόνες του. Στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη μετά τον νικητή αγώνα, ο παίκτης πρέπει να μαντέψει και να διαλέξει σε ποιον γύρο θα ολοκληρωθεί ο αγώνας. Αν το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί ή είναι στα βαριά κιλά που τα χτυπήματα είναι πολύ πιο δυνατά, υπάρχει αξία στο ποντάρισμα του Under 1.5 γύρου καθώς πολλές φορές ο αγώνας σε αυτές τις περιπτώσεις τελειώνει με KO ή TKO.

Στοίχημα UFC: Μέθοδος νίκης


Ακόμα μία βασική αγορά αφορά του στοιχήματος στο UFC, που αφορά τη μέθοδο νίκης. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση ο παίκτης δεν αρκεί να μαντέψει τον νικητή αλλά πρέπει να ποντάρει και στον τρόπο με τον οποίο θα πάρει τη νίκη. Στον συγκεκριμένο αγώνα που αναλύουμε ως παράδειγμα βλέπουμε ότι υπάρχουν πέντε επιλογές. Είτε να κερδίσει κάποιος παίκτης με νοκ άουτ, τεχνικό νοκ άουτ, αποκλεισμό η υποταγή (πρώτη επιλογή), είτε να κερδίσει με απόφαση ή τεχνική απόφαση (δεύτερη επιλογή), είτε ο αγώνας να αναδειχθεί ισόπαλος (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στο UFC).

  • Νοκ άουτ (ΚΟ): Νοκ άουτ έχουμε όταν ένας αθλητής πέσει αναίσθητος στο έδαφος και δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.
  • Τεχνικό νοκ άουτ (ΤΚΟ): Τεχνικό νοκ άουτ έχουμε όταν ένας αθλητής κινδυνεύει να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, και ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα.
  • Υποταγή: Η υποταγή έχει να κάνει με λαβές στο έδαφος τις περισσότερες φορές. Όταν ένας αθλητής κάνει μία λαβή στον αντίπαλό του, με κίνδυνο είτε να τον πνίξει, είτε να του σπάσει κάποιο άκρο, τότε ο δεύτερος κάνει αυτό που λέμε tap out, παραδίνεται ουσιαστικά, χτυπώντας το χέρι του στο σώμα του αντιπάλου του.

via GIPHY

  • Απόφαση κριτών: Νικητή με απόφαση έχουμε όταν ολοκληρωθούν όλοι οι γύροι (είτε αυτοί είναι τρεις, είτε πέντε και οι κριτές βγάλουν το αποτέλεσμά τους.

Στοίχημα στο UFC: Τι πρέπει να προσέξει ο κάθε παίκτης

  1. Το στοίχημα δεν χωράει συναισθηματισμούς σε κανένα άθλημα. Οι περισσότεροι έχουν τους αγαπημένους τους αθλητές, αλλά ακόμα και αυτοί χάνουν πολλές φορές.
  2. Μελέτα προσεκτικά τους αγώνες. Πολλές φορές οι εταιρείες έχουν… ζυγίσει λάθος φαβορί και αουτσάιντερ και έτσι υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες, σε απόδοση πάνω από 2.00.
  3. Απέφυγε τα φαβορί, προτίμησε τα αουτσάιντερ.
  4. Ψάξε ποια εταιρεία έχει την καλύτερη απόδοση για τον αγώνα που θες να παίξεις. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να μην καταλάβεις τη διαφορά, σε βάθος χρόνου όμως θα τη δεις στο πορτοφόλι σου.
  5. Μάθε τα τελευταία νέα πριν τον αγώνα. Οι αθλητές είναι άνθρωποι και μπορούν να επηρεαστούν από πολλούς παράγοντες. Μία απώλεια μπορεί να πεισμώσει ή να καταρρακώσει έναν αθλητή.
  6. Τελευταίο και σημαντικότερο. Παρακολούθησε το staredown. Είναι μία πολυτέλεια που δεν έχουν άλλα αθλήματα. Πολλές φορές μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος παίκτης έχει την καλύτερη ψυχολογία ενόψει του αγώνα και ποιος είναι… ψαρωμένος από τον αντίπαλό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ