Πάλη: Πόλεμος ανακοινώσεων ΕΛΟΠ-Αρζουμανίδη -Για τη σεξουαλική επίθεση σε 12χρονη

Η καταγγελία της δικηγόρου Ειρήνης Μαρούπα για σεξουαλική επίθεση στελέχους της Ομοσπονδίας της Ελληνορωμαϊκής Πάλης σε 12χρονο κορίτσι άνοιξε νέο «πόλεμο» μεταξύ της ΕΛΟΠ και του συνδυασμού «Νέα Πάλη» στον οποίο είναι επικεφαλής ο Γιάννης Αρζουμανίδης.

Η αρχική ανακοίνωση της ΕΛΟΠ έφερε την αντίδραση του Γιάννη Αρζουμανίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «η Ομοσπονδία χρησιμοποιεί ακόμη μια φορά την τακτική “ζητήστε μου όλοι συγνώμη δημόσια εδώ και τώρα!” Πολύ πρόωρο και βιαστικό κατά την άποψή μας το δελτίο Τύπου της ΕΛΟΠ. Μάλιστα αφιερώνει τα τρία τέταρτα του κειμένου στο να επιδείξει πόσο λάθος είναι όλοι οι άλλοι χωρίς να κάνει την αυτοκριτική της».

«Δυστυχώς δεν μας προκάλεσε καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννης Αρζουμανίδης συντάσσεται στο πλευρό ανθρώπων που συκοφαντούν το άθλημα», ανέφερε η ΕΛΟΠ σε νέα ανακοίνωσή της, μέσω της οποίας απάντησε στη «Νέα Πάλη».

Η ανακοίνωση της «Νέας Πάλης»

Ο συνδυασμός Νέα Πάλη στέκεται στο πλευρό της οικογένειας του θύματος που εκπροσωπείται από την δικηγόρο Ειρήνη Μαρούπα.

Η Ομοσπονδία χρησιμοποιεί ακόμη μια φορά την τακτική “ζητήστε μου όλοι συγνώμη δημόσια εδώ και τώρα!” Πολύ πρόωρο και βιαστικό κατά την άποψή μας το δελτίο τύπου της ΕΛΟΠ. Μάλιστα αφιερώνει τα τρία τέταρτα του κειμένου στο να επιδείξει πόσο λάθος είναι όλοι οι άλλοι χωρίς να κάνει την αυτοκριτική της. Αναφέρει με έντονα γράμματα αυτολεξεί πως «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, δεν ήταν προπονητής Εθνικής Ομάδας και δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΟΠ». Ξεχνάει πως ο υπαίτιος υπήρξε τεχνικός σύμβουλος Ομοσπονδίας το 2016.

Το δελτίο τύπου μάλιστα αναφέρει πως τιμώρησε πειθαρχικά τον συγκεκριμένο προπονητή με απόφαση του ΔΣ στις 4/11/2017 ΑΔΑ:ΨΤ5Μ469ΗΙ1-ΘΜΠ. Παραθέτουμε το απόσπασμα για να γίνει γνωστό της πάσει πως προχώρησε προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων και δεν επιβλήθηκε άλλη πειθαρχική ποινή.

Σχετικά παρατίθεται το κρίσιμο απόσπασμα:

– Στο σημείο αυτό το λόγο παίρνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Τραμπάκουλας αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. ……………………….

Απόφαση: Μετά από διαλογική συζήτηση το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή οποιασδήποτε σχέσης και συμμετοχής του κ. …………………….. το σύνολο των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας μέχρι της τελεσιδικίας της υπόθεσης από τα αρμόδια δικαστήρια.

Η Ομοσπονδία φαίνεται να εξαντλεί την αυστηρότητά της σε όσους δεν θεωρεί “δικά της παιδιά”. Αντί να επαινείτε το θάρρος που έδειξε το η αθλήτρια παρά το νεαρό της ηλικίας της πάτε λαθεμένα να καλέσετε σε απολογία την νόμιμη εκπρόσωπό της. Οι κινήσεις σας είναι σπασμωδικές και δείχνουν την ανησυχία σας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Βαθιά ριζωμένες διοικήσεις παραμένουν αποκομμένες από τα προβλήματα των αθλητών που εκπροσωπούν!

Πρέπει όλοι μας να δείξουμε σεβασμό σε αυτή την πληγωμένη ψυχή που ως δίαυλο επικοινωνίας έχει ορίσει την δικηγόρο Ειρήνη Μαρούπα.

Έχουμε ιερό καθήκον να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν το θάρρος να σπάσουν τη σιωπή τους και τόλμησαν να μιλήσουν για κακοποίηση, παρενόχληση, εκβιασμό και αδικία. Ως Ομοσπονδία είναι προτιμότερο να συμπαρασταθείτε στις πληγωμένες ψυχές όλων των παιδιών. Κάνετε επιτέλους αυτοκριτική. Μην μεροληπτείτε χωρίς να ενημερώνετε το σύνολο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους σπάνε την σιωπή τους. Μπράβο και στην Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε τον δρόμο και είχε το θάρρος να δώσει στη δημοσιότητα και να κατονομάσει τον υπαίτιο που την παρενόχλησε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ

Δυστυχώς δεν μας προκάλεσε καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννης Αρζουμανίδης συντάσσεται στο πλευρό ανθρώπων που συκοφαντούν το άθλημα.

Όπως ο Νέρων έκαψε τη Ρώμη με σκοπό να κατηγορήσει τους Χριστιανούς, έτσι και ο Γιάννης Αρζουμανίδης με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να «κάψει» το άθλημα της Πάλης με σκοπό να κατηγορήσει την ομοσπονδία με ανακριβή στοιχεία.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι η μισή αλήθεια είναι… ένα ολόκληρο ψέμα! Ο Γιάννης Αρζουμανίδης βιάστηκε για μια ακόμη φορά να κατηγορήσει την ομοσπονδία κι ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Εψαξε, βρήκε και σχολίασε την απόφαση του ΔΣ για σύναψη συνεργασίας με τον συγκεκριμένο προπονητή ως τεχνικό σύμβουλο ανάπτυξης. Γιατί, όμως, δεν ανέβασε την  κατατεθειμένη στη ΔΟΥ σύμβαση ή το αποδεικτικό πληρωμής όπως προβλέπει η νομοθεσία;

Η απάντηση είναι μια και απλή. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ομοσπονδία ζήτησε από το συγκεκριμένο προπονητή να καταθέσει αντίγραφο ποινικού μητρώου, για να υπογραφεί η σύμβαση. Ο ίδιος δεν το προσκόμισε ποτέ στην ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο τότε πρόεδρος Κωνσταντίνος Θάνος με απόφασή του να μην προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τον εν λόγω προπονητή. Επομένως δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος  ή συνεργάτης της ομοσπονδίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή να έχει οποιονδήποτε επιτελικό ρόλο.

Η μόνη σχέση που είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την ομοσπονδία ήταν ότι εργάσθηκε σε κάποιες διοργανώσεις αποκλειστικά για προετοιμασία και αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου (στήσιμο και ξεστήσιμο παλαίστρας, πριν και μετά τους αγώνες), όπως συμβαίνει με δεκάδες ανθρώπους της Πάλης κάθε χρόνο.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους που κυρίως είναι εκτός του αθλήματος, η προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου είναι μια πολύωρη εργασία και χρειάζονται πολλά άτομα. Η ΕΛΟΠ έχει πάρει την απόφαση τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται όσοι άνθρωποι του αθλήματος επιθυμούν και να αμείβονται γι αυτό. Επειδή η προσφορά είναι πολύ μικρή και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φτάνουν τα απαιτούμενα άτομα η ΕΛΟΠ αποδέχεται όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν-εργαστούν, για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Το να στήνεις και να ξεστήνεις τα ταπί επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι είσαι συνεργάτης, ή στέλεχος ή έχεις επιτελικό ρόλο στην ομοσπονδία.

Μας δημιουργείται η εύλογη απορία για τον τρόπο και τους σκοπούς του Γιάννη Αρζουμανίδη. Όταν ένας άνθρωπος επανειλημμένα παραποιεί την αλήθεια, με αποτέλεσμα να μειώσει την αξιοπιστία, αλλά και τη δημόσια εικόνα του αθλήματος, αυτό είναι προσπάθεια ιδιοτελών σκοπών που δεν έχουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά την υποβάθμιση, περιθωριοποίηση του και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον στιγματισμό του.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το υφυπουργείο Αθλητισμού, τη γενική γραμματεία και τα σωματεία της,  με στόχο την πρόληψη και την προστασία των αθλητών και αθλητριών από κάθε μορφής βίας, καθώς και τη δημόσια εικόνα του αθλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ