Ο Tyson συμβουλεύει τον Canelo: «Γι’ αυτό έχασες από τον Bivol, έτσι θα κερδίσεις τη ρεβάνς»

Τους λόγους για τους οποίους γνώρισε την ήττα από τον Dmitry Bivol, αλλά και τον τρόπο να τον κερδίσει στη ρεβάνς, εξήγησε στον Canelo Alvarez ο Mike Tyson!

Ο θρύλος Tyson τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι ο Canelo δεν χρησιμοποίησε αρκετά τα ίσια χτυπήματά του, με αποτέλεσμα να αφήσει τα περιθώρια στον Ρώσο να του πάρει περισσότερα σημεία.

«Νομίζω ο Canelo δεν είχε αποτελεσματικά jab, σκληρά και γρήγορα. Αν το έκανε ο Bivol δεν θα μπορούσε να τον πλησιάσει. Ωστόσο αυτός πήγαινε μόνο μπροστά, γιατί δεν ανησυχούσε για τα ίσια χτυπήματα του Canelo. Αυτό τον έκανε πιο επιθετικό και πιο γενναίο», ανέφερε ο «Iron Mike».

Όλα δείχνουν ότι η ρεβάνς ανάμεσα στους δύο πυγμάχους είναι θέμα χρόνου να οριστικοποιηθεί και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά ο Canelo θα ακούσει τη συμβουλή του Tyson!

Τι είναι το jab

Το jab είναι ένα εκρηκτικό, πολύ γρήγορο χτύπημα σε ευθεία που βασίζεται στον αιφνιδιασμό. Πήρε το όνομα του το 1825 από τη σκωτσέζικη λέξη jab που σημαίνει χτυπάω/τρυπάω/καρφώνω. Η δομή του φαντάζει απλή. Ουσιαστικά το χέρι που είναι πιο κοντά στον αντίπαλο δίνει το χτύπημα, ενώ το άλλο χέρι δεν μετακινείται από τη στάση φύλαξης (guard).

Το jab βασίζεται στο ότι γίνεται με τέτοιο τρόπο που ο αντίπαλος δεν το αντιλαμβάνεται παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά. Το jab είναι το πιο συνηθισμένο χτύπημα στην πυγμαχία για πολλούς λόγους. Δεν αφήνει τον επιτιθέμενο πολύ εκτεθειμένο σε αντεπιθέσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για επίθεση όσο και για άμυνα/δημιουργία απόστασης. Αν εκτελεστεί σωστά είναι αιφνιδιαστικό και τις περισσότερες φορές επιτυχημένο ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτεί πολύ ενέργεια. Είναι ιδανικό για χτυπήματα τόσο στο κεφάλι όσο και στο σώμα και επειδή δεν επηρεάζει τη στάση φύλαξης μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο χτύπημα!

Διαβάστε επίσης στο FIGHT.GR


Ο Bivol κέρδισε τον Canelo και προκάλεσε «σεισμό» στην παγκόσμια πυγμαχία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ