Ο Νικόλας Πολύδωρος στο FIGHT: Το Quest FL, οι προπονήσεις στα χρόνια του κορωνοϊού και τα μελλοντικά σχέδια

Ο Νικόλας Πολύδωρος ήταν ο μεγάλος νικητής στο main event του Subquest Fight Night 1 που διοργανώθηκε από το QUEST FL, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Ο αθλητής από το Grind Athens ο οποίος νίκησε με υποταγή τον Κωνσταντίνο Μπελεγράτη, μίλησε στο FIGHT για το πώς ξεκίνησε η καριέρα του στον χώρο του αθλητισμού, για τις εντυπώσεις του από το QUEST FL, για τον κορωνοϊό αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη στο Quest FL
Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη στο Quest FL

«Η διοργάνωση του QUEST FL ήταν άψογη»

Σε ερώτηση του Fight.gr για το QUEST FL, ο Πολύδωρος τόνισε: Σίγουρα ήρθε και μας ξεμούδιασε, ήταν μια πολύ καλή κίνηση από τους διοργανωτές καθώς είχαμε χάσει την αγωνιστική ετοιμότητα και φόρμα. Η διοργάνωση ήταν άψογη, όπως και οι αθλητές.

Όσον αφορά τον κόσμο που… έλειπε λόγω Covid-19, επεσήμανε ότι το να «παίζεις χωρίς κοινό είναι από μόνο του αρνητικό, ωστόσο λόγω της κατάστασης δεν γινόταν αλλιώς. «Παρόλα αυτά, οποίος ενδιαφέρθηκε κατάφερε να δει τους αγώνες μας μέσω του quadraweb.tv», πρόσθεσε.

Επηρέασε ο κορωνοϊός τις προπονήσεις του;

Ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν επηρέασε τον 28χρονο αθλητή, αλλά του επέτρεψε κιόλας να βελτιώσει το παιχνίδι του και να ξεκινήσει πιο σωστή προπόνηση ενδυνάμωσης.

«Οι προπονήσεις μας δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, διότι έκανα κάποια sparing με ορισμένους μαθητές σε ”μυστικές τοποθεσίες”. To πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι βρήκα προσωπικό χρόνο να δουλέψω πράγματα για εμένα, καθώς και να ξεκινήσω κάποια πιο σωστή προπόνηση ενδυνάμωσης», επεσήμανε.

Tα επόμενα σχέδια

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια… Θα ήθελα να μπορέσω να παίξω στο εξωτερικό -όπως τις προ κορωνοϊού εποχές- και σίγουρα να πάω στην Αμερική για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό event στο bjj».

Σαν στόχο και σκοπό, έχω να φτιάξω μια μεγάλη ομάδα-σήμα κατατεθέν για το εγχώριο και διεθνές jiu jitsu ώστε να αναδείξουμε αυτό το υπέροχο άθλημα-πολεμική τέχνη, καθώς και τους ανθρώπους πίσω από αυτό.

Νικόλας Πολύδωρος: Το ξεκίνημα και οι διακρίσεις

Ο Νικόλας Πολύδωρος
Ο Νικόλας Πολύδωρος

Ο Νικόλας Πολύδωρος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα του bjj το 2012, σε ηλικία 20 ετών. Η πρώτη του σχολή ήταν το Pangration Arena, με προπονητές τους Β. Θέμη και Π. Καρμίρη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τον δάσκαλό του Βασίλη Θέμη στη νέα του σχολή, Grind Athens.

Ο αθλητής του Grind Athens ανήκει επίσης στον παγκόσμιο σύλλογο Checkmat, τον οποίο… τρέχει ο Chico Mendes. Όσον αφορά τις κατακτήσεις του; Πέντε διαδοχικά πανελλήνια πρωταθλήματα με gi, μία τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της επίσημης Ομοσπονδίας Ιbjjf, πολλές πρώτες θέσεις σε τουρνουά της ίδιας ομοσπονδίας (Open Championships), δύο πρωταθλήματα της Uaejjf  (Ομοσπονδίας των Ην. Αραβικών Εμιράτων) που έγιναν στην Ελλάδα με gi, καθώς και τέσσερις επαγγελματικοί αγώνες Submission Only (2 νίκες, 2 ισοπαλίες) συνθέτουν το παλμαρέ των διακρίσεων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ