Karate: Αναβλήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

H ΕΛΟΚ (ελληνική ομοσπονδία Καράτε) ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας της την αναβολή του πανελλήνιου πρωταθλήματος Karate Παίδων-Κορασίδων.

«Ανακοινώνεται η αναβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων καθώς και του υπόλοιπου αγωνιστικού προγράμματος», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΟΚ

Συγκλήθηκε εκτάκτως χθες, Πέμπτη 24-9-2020,το Δ.Σ. σε συνεδρίαση δια περιφοράς με μοναδικό θέμα την επικύρωση και τον τρόπο διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων καθώς και του λοιπού αγωνιστικού προγράμματος κατόπιν της από 22-9-2020 επιστολής των πέντε μελών της Προσωρινής Διοίκησης (Σιετής, Γιαννέλης, Μητρόπουλος, Περάκης, Βαλάσης) στην οποία δήλωσαν άγνοια για την προκήρυξη του πρωταθλήματος, έθεσαν θέμα για δήθεν μη ύπαρξη αγωνιστικού υγειονομικού πρωτοκόλλου και αποποιήθηκαν της ευθύνης για την τέλεσή τους.

Παρά το γεγονός ότι το προεδρείο της Προσωρινής Διοίκησης με την συνεργασία της πλειοψηφίας των μελών (Κουλουρίδης, Μακρής, Σκούφιας, Σιταράς, Σίμωσης, Δημητράκη) στο πλαίσιο υλοποίησης αποφάσεων του Δ.Σ. που ελήφθησαν στις 9-6-2020 και ήταν σε γνώση όλων των μελών για την αναμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος το οποίο άλλωστε ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΚ από τις 29 Ιουνίου 2020, έπραξε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων το οποίο θα σηματοδοτούσε την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του αθλήματος, και την υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, ωστόσο η στάση των πέντε μελών της Προσωρινής Διοίκησης, σε συνδυασμό με την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Γ.Γ.Α. για τα ίδια θέματα από τους ίδιους συνήθεις καταγγέλλοντες αλλά και το κλίμα αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον που δεν αρμόζει σε ολυμπιακό άθλημα και το ήθος που πρεσβεύει το Καράτε, ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο που όλοι θα έπρεπε να συνεργάζονται.

Να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο είχε τύχει της ομόφωνης αποδοχής όσων συμμετείχαν στο συγκεκριμένο θέμα (10 ψήφους) και το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τα πέντε μέλη της μειοψηφίας, όπως αισθάνονται, είναι ότι συμφώνησαν μόνο για 26-27 Σεπτεμβρίου και όχι για 3-4 και 10-11 Οκτωβρίου, καθώς επίσης ψέλλισαν ότι το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο του Καράτε που έστω και αργά ανακάλυψαν ότι υπάρχει και έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί από την ειδική υγειονομική επιτροπή στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ είναι ελλιπές, χωρίς ωστόσο να έχουν υποβάλλει μια πρόταση ούτε κατά την περίοδο που καταρτίστηκε το σχέδιο ούτε έστω και σήμερα. Η αλλαγή των ημερομηνιών όπως όλοι καταλαβαίνουν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας, για τις ανάγκες διασφάλισης της δημόσια υγείας και ήταν σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα του γηπέδου για δυο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα και μετά από επικοινωνία με την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντας δε υπόψη και τις δυσμενείς εξελίξεις της πανδημίας COVID-19 στην επικράτεια και με ιδιαίτερο προβληματισμό για το μέλλον του αθλήματος και των σωματείων παρά την ύστατη προσπάθεια του Προέδρου του Δ.Σ. με την εισήγηση του να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία έστω και την τελευταία στιγμή και αφού παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που διασφάλιζαν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων στους οποίους υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής, ανακοινώνεται η αναβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων καθώς και του υπόλοιπου αγωνιστικού προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ