Tο UFC πρέπει να προστατέψει τον Tony Ferguson -Και οι αθλητές να μάθουν πότε έρχεται το… τέλος

Λίγες ώρες πριν το UFC 274, ο Georges St-Pierre βρέθηκε καλεσμένος στο podcast του Ιρανού Patrick Bet-David. Πώς τα λόγια του GOAT «κουμπώνουν» στην περίπτωση του Tony Ferguson, ο οποίος γνώρισε ακόμη μία σκληρή ήττα!

Πιο φιλοσοφημένος και ήρεμος από ποτέ, ο GSP αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- μια μυστική συμφωνία που έκανε με τον εαυτό του τα προηγούμενα χρόνια! «Μόλις γίνεις 40 ετών, τελείωσε, δεν θα δεχτείς να παίξεις σε αγώνα ούτε για 100 εκατ. δολάρια».

O πρώην πρωταθλητής του UFC ερωτήθηκε γιατί δεν έγινε ποτέ ο αγώνας με τον Khabib Nurmagomedov και αν αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον! Ο «Rush» ξεκαθάρισε ότι ο Dana White τον κορόιδεψε (ωστόσο δεν του κρατάει κακία) και επανέλαβε ότι έχει αφήσει μια για πάντα πίσω του τους επαγγελματικούς αγώνες. «Οι αθλητές πρέπει να ξέρουν πότε σταματάνε. Οι νίκες, οι τίτλοι, η φήμη… Όλα αυτά σε εθίζουν, γι’ αυτό βλέπεις αθλητές να συνεχίζουν για πολλά χρόνια και να δέχονται άσχημες ήττες».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Tony Ferguson έμπαινε στο «κλουβί» του UFC 274 για να αντιμετωπίσει τον Michael Chandler! Τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά -για άλλη μία φορά- για τον Αμερικανό κι έτσι στο 0:17 του δεύτερου γύρου δέχθηκε ένα σκληρό νοκ άουτ που τον άφησε λιπόθυμο στο οκτάγωνο!

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τον Ferguson, ο οποίος μετά τις εγκεφαλικές βλάβες που «κέρδισε» από το σφυροκόπημα του Justin Gaethje στο UFC 249, έχασε δύο ακόμα φορές από τους Charles Oliveira και Beneil Dariush τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Μάιο του 2021 αντίστοιχα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Dana White μετά το τέλος του event ξεκαθάρισε ότι το UFC δεν θα αποδεσμεύσει τον Ferguson, ο οποίος σύμφωνα με τον White «ήταν σε πολύ καλή κατάσταση»!

UFC: Μήπως ήρθε η ώρα για τον Ferguson να κρεμάσει τα γάντια του;

Μήπως θα έπρεπε όμως; Στα 38 του χρόνια, ο συμπαθής «El Cucuy» έχει δεχθεί απίστευτα σκληρά χτυπήματα στο κεφάλι. Η τελευταία του νίκη ήρθε πριν 35 μήνες, ενώ και ο ίδιος δείχνει μεν ότι απολαμβάνει αυτό που κάνει, δεν έχει ωστόσο τη «φλόγα» του παρελθόντος!

Είναι λογικό ότι ο Dana White βλέπει τον Ferguson ως μια «μηχανή που κόβει χρήμα»! Ακόμα και μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ένα παιχνίδι του Αμερικανού με τον οποιονδήποτε θα μπορούσε να σταθεί ως co-main event σε οποιαδήποτε κάρτα!

Κάπου εδώ έρχονται και «κουμπώνουν» όμως και τα λόγια του GSP. Όταν ερωτήθηκε αν θα έμπαινε στο οκτάγωνο για αγώνα με τον Khabib για 100 εκατ. δολάρια, είπε επτά μαγικές λέξεις: «Η υγεία μου είναι πάνω απ’ όλα»!

Πρόσφατα, ο Anderson Silva είχε αποκαλύψει πως πρόθεσή του ήταν να κρεμάσει τα γάντια του πριν τον αγώνα με τον Chris Weidman το 2012, ωστόσο το promotion είχε άλλα σχέδια!

Το UFC, ως τεράστιος οργανισμός που είναι, πρέπει να μάθει να σέβεται περισσότερο τους αθλητές του, να «ακούει» τα θέλω τους και να φροντίζει να έχουν μια καλή ζωή και στη συνταξιοδότησή τους!

Διαβάστε επίσης στο FIGHT.GR


UFC 274: «Βόας» ο Oliveira, έπνιξε τον Gaethje στον πρώτο γύρο και κέρδισε τον σεβασμό όλων -Τα αποτελέσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ